Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x
Kati Kozmetika | +36 (30) 279-47-58 | 1144 Budapest [ Zugló ], Ond Vezér út 43.
Kérdése van? Írja meg nekem!
Kérem, adja meg a nevét!Kérem, helyes e-mail címet adjon meg!


A bőr bioritmusa

A szervezetnek az egyéni bioritmusába természetesen a bőr is beilleszkedik. Az éjfél előtti elalvásnak nagy jelentősége van a bőr szempontjából, mert éjfél és hajnali 2 között osztódnak legnagyobb intenzitással a hámsejtek, és ekkor újul meg a kötőszövet. Ekkor a legnagyobb a bőr oxigén- és tápanyagigénye, ezért az éjszakára javasolt krémek, bőrápolók a leggazdagabbak kozmetikai és bőrregeneráló hatóanyagokban. A fényvédők ekkor viszont feleslegesek.

Amennyiben ezt az időszakot nem pihenéssel, alvással töltjük, akkor sajnos mélyen megzavarjuk a bőr bioritmusát, pláne, ha még cigarettával, alkohollal "egészítjük ki" a nem alvást. Bőrünk így nem tud megújulni, veszít feszességéből, víztartalmából és csökken rugalmassága. Nem véletlenül látható a nem átaludt, átmulatott vagy átdolgozott éjszaka letörölhetetlen nyoma felkeléskor. Az élettelen bőrszín, a táskás szemek, a rugalmatlan szürkés sápadtság végigkíséri egész napunkat.

Kati Kozmetika, Zugló | Minden jog fenntartva © 2020